Friday, August 27, 2010

Makaronivorm hakklihaga

Koostis:
4 dl makarone (või 6-7 dl keedetud makarone)
250 kuni 350 g (soovitavalt mitte väga rasvast) hakkliha
1 sibulat
1 kuni 2 küüs küüslauku
1 sl õli
0.5 kuni 1 tl paprikapulbrit
0.5 tl soola
1 tl kuivatet basiilikut
Peale:
5 kuni 6 dl piima
2 suurt muna (mina panin 4 muna)
0.5 tl soola
2 dl riivitud juustu
värsket hakitud tilli või
muud maitserohelist

Valmistamine:

Keeda makaronid rohkes vees peaaegu ‘al dente’. Nõruta.
Prae sibul õlis kergelt läbi, lisa küüslauk ning prae veel paar minutit pidevalt segades. Lisa hakkliha ning pruunista ümberringi. Maitsesta soola, paprika ja basiilikuga.
Sega suures võitatud ahjuvormis keedetud makaronid ja praetud hakklihasegu (klõpsa fotol).
Sega piim, munad ja sool, soovi korral lisa hakitud maitserohelist. Vala hakklihale ja makaronidele.
Puista peale riivitud juust.
Küpseta 200kraadise ahju allosas umbes 45 minutit, kuni roog on pealt kaunilt kuldne.

Retsept on saadud Nami Nami kodukalt.

No comments:

Post a Comment