Sunday, August 22, 2010

Suvikõrvitsa-hakkliha vorm

Koostis:
1 kg suvikõrvitsat
2 suurt sibulat
400 g hakkliha
1 tl soola
0.5 tl musta pipart
1 tl kuivatatud basiilikut
1.5 dl ketšupit
200 g mozzarella juustu (mina panin tavalist juustu)
praadimiseks võid ja õli

Munakate:
4 muna
2 dl piima
1 tl aroomisoola
tilli

Valmistamine:

Lõika suvikõrvitsad viiludeks ja lao pooled viiludest võitatud ahjuvormi. Kuumuta pannil või ja õli, lisa hakkliha ja sibul ning prae läbi. Maitsesta soola, pipra, basiiliku ja ketšupiga. Hauta veel paar minutit, siis vala vormi. Kata ülejäänud suvikõrvitsaviiludega. Laota peale mozzarella-kuubikud. Klopi munad ja piim omavahel, maitsesta tilli ja aroomisoolaga. Vala vormi. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni munapiim on hüübinud ja roog pealt kuldne. (Kuna ma kasutasin tavalist juustu, siis riivisin ma selle ära ja panin vormiroa peale alles paar minutit enne ahjust välja võtmist.)

Retsept on saadud Nami-Nami kodukalt

No comments:

Post a Comment