Wednesday, February 11, 2015

Üks imehea ja kiiresti valmiv boršisupp

Retsept on maha kirjutatud Naistelehe Nipiraamatust.


  • 3 kartulit
  • 200g hakkliha
  • 2 suuremat keedetud peeti
  • 200g praekapsast
  • 1 sibul
  • 2 porgandit
  • 1,4 l vett
  • 1-1,5spl 35% äädikat
  • 1-2 spl soola 
  • 1 tl suhkrut
  • musta pipart
  • serveerimiseks hapukoort
  1. Prae hakkliha poti põhjas kergelt läbi, lisa tükeldatud porgandid ja hakitud sibul. Kuumuta ning seejärel lisa tükeldatud kartulid.
  2. Lõika keedetud peet tükkideks ja lisa samuti supipõhjale.
  3. Kalla peale vesi ja lase supp vaiksel tulel podisedes keema. Keeda, kuni kõik köögiviljad on pehmed.
  4. Lisa valmis praekapsad-nii hoiad jälle palju aega kokku, kuid supp maitseb nagu tõeline hapukapsaborš.
  5. Borš peab olema magushapu ehk täpne äädika-, suhkru- ja soolakogus sõltuvad hapukapsa hapususest. Lisa maitseaineid vähehaaval juurde ning maitse pidevalt.
  6. Serveeri hapukoorega.

No comments:

Post a Comment